ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна та Польща об’єднаються проти Nord Stream 2

Україна та Польща об’єднаються проти Nord Stream 2

Україна та Польща виступають проти будівництва газопроводу Nord Stream 2

Україна та Польща виступають проти будівництва газопроводу Nord Stream 2

У Трускавці (Львівська область) віце-прем’єр-міністр з питань європейської інтеграції України Іванна Клипуш-Цинцадзе зустрілася з міністром інвестицій та розвитку Польщі Єжи Квєчинським. Обговорювалося питання будівництва Nord Stream 2, а також особливості розвитку Карпатського регіону.

Представники України та Польщі наголосили, що їхні країни виступають проти прокладення газопроводу Nord Stream 2, який, на їхню думку, загрожує країнам Європейського Союзу. «Польща залишається при своїй думці разом з Україною. Важливо постійно підтримувати один одного в даному питанні», — зазначив міністр Квєчинський.

Згідно з офіційним повідомленням, польська сторона розглядає перспективи поєднання енергетичної інфраструктури обох країн, наприклад допускає побудову газового міжмережевого з’єднання.

Однією з основних тем переговорів також був розвиток Карпатського регіону. «Прийняття Карпатської стратегії та обговорення її на інституційному рівні Європейського Союзу активно підтримується нинішньою владою Польщі на урядовому та парламентському рівнях», — сказано в повідомленні.

«Ми обговорили перспективи польсько-української співпраці й привабливість фінансових та технічних інструментів ЄС для розвитку макрорегіонів», — йдеться в документі.

 

 
Коментарі (0)