ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та Угорщина шукають шляхи зміцнення енергобезпеки

Україна та Угорщина шукають шляхи зміцнення енергобезпеки

Україна та Угорщина погодили спільні дії в енергетичній політиці задля зміцнення європейської та регіональної енергетичної безпеки. Зокрема, було зроблено акцент на нових технічних можливостях диверсифікації постачання газу.

Україна та Угорщина обговорили нові технічні можливості диверсифікації постачання газу завдяки запуску нового інтерконектора між Угорщиною та Словаччиною. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, у ході якої були порушені актуальні питання енергетичного співробітництва, в тому числі і у сфері постачання газу.

Петро Порошенко наголосив, що наразі важливі спільні підходи в енергетичній політиці для зміцнення регіональної та європейської енергетичної безпеки.

Окрім того, співрозмовники обговорили нові технічні можливості диверсифікації постачання газу завдяки запуску нового інтерконектора між Угорщиною та Словаччиною вже в кінці цього року.

При цьому зауважується, що українською стороною було запропоновано створити робочу групу між Україною, Угорщиною та Словаччиною для використання нових технічних можливостей для зміцнення енергетичної безпеки у Європі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Угорщина і Словаччина до початку 2015 року мають намір збудувати систему сполучення газових комунікацій. Це дасть додаткову можливість для реверсних поставок газу Україні.

 
Коментарі (0)