ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїна уникнула обмеження руху

Україна уникнула обмеження руху

В «Укравтодорі» запевняють, що роботи з розчищення та оброблення протиожеледними матеріалами дорожнього покриття проводилися у всіх областях України і наразі проїзд забезпечено повністю.

Проїзд дорогами загального користування як державного, так і місцевого значення забезпечено у повному обсязі. Про це повідомляють у прес-службі «Укравтодору».

За наданою інформацією, роботи з розчищення та оброблення протиожеледними матеріалами дорожнього покриття проводилися у всіх областях України та тривали всю ніч, адже висота снігового покрову на ґрунті складала від 5 см – в південних областях, 10-15, місцями – 20 см, – в центральній та західній частині України та до 30-40 см в північних регіонах.  

Надзвичайно складні погодні умови склалися на півдні України, де при середній температурі повітря -5 – -7 Цельсія інтенсивно випадав дощ, що призводило до утворення обмерзання, – в Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській та Кіровоградській областях.  

Значну кількість сил було задіяно в Київській, Кіровоградській, Житомирській та Запорізьких областях.

За інформацією аналітично-диспетчерської групи «Укравтодору», на Київщині працювало 250 дорожників і понад 200 одиниць дорожньої техніки, на Кіровоградщині та Житомирщині – близько 150 спеціалістів і майже 120 механізмів – у кожному регіоні, а у Запорізькій області – 100 працівників дорожніх підприємств і стільки ж техніки.

Найбільше дорожників було залучено до роботи в Західних областях України, зокрема на віддалених ділянках, спусках і підйомах Хмельниччини працювало понад 260 осіб, а на Тернопільщині взагалі – 450. Також додаткові людські ресурси були виділені для очищення заїзних карманів, зупинкових смуг і посадкових майданчиків.

Загалом в ніч на 22 січня по всій території України було задіяно 2,5 тис. дорожників і майже 1,5 тис. одиниць дорожньої техніки, що дозволило не лише забезпечити безпеку руху, а й оперативно ліквідовувати ускладнення, що виникали.

Так, наприклад, тимчасове обмеження на виїзд великовагового транспорту з м. Одеса, введене через утворення ожеледиці, було знято вже за кілька годин – після обробки покриття на зазначеній ділянці.

Наразі проїзд дорогами загального користування як державного, так і місцевого значення забезпечено у повному обсязі, а роботи з розчищення й обробки доріг тривають.

 
Коментарі (0)