ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкраїна втрачає мільйони на обмеженні водопостачання в Крим

Україна втрачає мільйони на обмеженні водопостачання в Крим

Втрати України від закриття Північно-Кримського каналу для півострова сягають 150 млн грн. Проте, таких збитків можна було уникнути, створивши компанію, яка б продавала воду в АРК.

Від закриття Північно-Кримського каналу для півострова за минулий сезон Україна втратила мінімум 150 млн грн. Про це повідомив директор Кримського експертного центру Олексій Стародубов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Заява Міністра екології та природних ресурсів України, щодо будівництва дамби, нагадує приказку: на зло кондуктору куплю квиток і піду пішки. Криму від цієї дамби ані холодно, ані жарко, води як не було, так і немає. А у нас замість додаткових надходжень до бюджету - додаткові витрати! Що сказати ? Так потрібно ще вміти. На жаль, небажання державних чиновників першого дивізіону вирішувати проблеми України довело нашу країну до стану перманентного громадянського конфлікту та економічного дефолту. У цій ситуації тішить одне, що чинний Міністр не встигне реалізувати «суперпроект» «Дамба», тому що ймовірність його роботи в новому уряді прагне до нуля», - написав Олексій Стародубов.
 
В свою чергу, пан Стародубов заявив, що можливість раціонального використання Північно-Кримського каналу була ще влітку. За його словами, можна було створити державну компанію, яка б зайнялася поставкою води на кримський півострів на основі комерційного контракту, а виручені кошти могли б покривати витрати бюджету країни на рішення проблем переселенців з тимчасово окупованих території.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Алушті почали відключати боржників від водопостачання та каналізації. Без води залишаться ті споживачі, чия заборгованість перевищила або дорівнює 1 тис. руб.
 
Коментарі (0)