ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна збільшила імпорт європейського газу

Україна збільшила імпорт європейського газу

Голова «Нафтогазу» зауважив збільшення обсягу поставок європейського газу. За його словами, імпорт палива з ЄС в Україну виріс більш ніж до 40 млн кубометрів на добу.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що станом на 25 січня імпорт газу з ЄС до України збільшився до 42,7 млн куб. м на добу. Про це керівник НАКу написав на своїй сторінці в Facebook.

«Хороша новина в цей сумний день прийшла смс з ЦДУ: «Дата: 25.01.2015. Надходження для України: в т. ч. з країн ЄС: 42,7 (млн куб. м - ред.)», - написав пан Коболєв.
 
Нагадаємо, потужність словацького коридору для імпорту газу в Україну збільшилася до 40 млн куб. м на добу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна планує збільшити поставки природного газу з Європи до 60%. Тому, як зазначають у «Нафтогазі», за кілька років поставки «блакитного» палива з Росії можуть скоротитися до третини від всього українського імпорту.
 
 
«За кілька років постачання газу з Росії може скоротитися до третини від всього українського імпорту, оскільки Україна планує імпортувати більше газу з лібералізованих європейських ринків», - зазначав раніше Андрій Коболєв.
 
Крім цього, глава «Нафтогазу» повідомляв, що пропускна здатність трубопроводів, по яких газ може поставлятися з Європи, в останні місяці збільшилася настільки, що теоретично Європа може задовольнити 90% потреб України в імпорті.
 
Коментарі (0)