ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна збільшить споживання електроенергії

Україна збільшить споживання електроенергії

Цьогоріч Україні вдалося зменшити споживання електроенергії. Втім за прогнозами наступного року, електровикористання має збільшитись, зокрема за рахунок побутових потреб.

У 2013 році споживання електроенергії скоротилось на 3,1% у порівнянні з минулорічними показниками. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Втім, за словами голови Міненерго Едуарда Ставицького, за прогнозами, в наступному році Україна збільшить використання електроенергії.
 
«Необхідно зазначити, що у 2013 році відмічається зниження відпуску електроенергії користувачам на 3,1% по відношенню до 2012 року. Однак, у 2014 році прогнозується збільшення електровикористання на 1%, при цьому збільшення використання для побутових потреб очікується на 2,2% при збереженні електровикористання у промисловості на рівні 2013 року», - повідомив Едуард Ставицький.
 
Міністр також зазначив, що ремонти на теплових та атомних електростанціях виконані у повному обсязі, а запаси вугілля на складах ТЕС складають 4,1 млн т, мазуту - 115 тис. т, що є достатнім для проходження осінньо-зимового максимуму 2013 - 2014 років.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, із початку року об’єктами відновлюваних джерел енергії вироблено понад 1 млрд кВт/год «зеленої» електроенергії.
 
За словами голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Миколи Пашкевича, станом на 1 вересня встановлена потужність об’єктів відновлюваної енергетики становить 956,2 МВт, при цьому 310,5 МВт введено в експлуатацію у поточному році (це на 32% більше, ніж за весь 2012рік).
 
Коментарі (0)