ГоловнаПублікаціїЕлектроенергетикаУкраїна зекономить на відключенні Криму від електропостачання – опитування

Україна зекономить на відключенні Криму від електропостачання – опитування

Україні вдасться заощадити гроші на відімкненні окупованого Криму від електропостачання. Півострів все одно не розраховується за електрику, а країна наразі переживає скрутні часи в енергетиці.

Військові дії на Донбасі «вдарили» по енергетиці України. У східних регіонах розташована більша частина українських вугільних шахт, які припинили видобуток через проведення АТО. На вітчизняних ТЕС не поповнюються запаси палива.  Внаслідок цього у України виникла проблема з електроенергією.

Уряд взявся вирішували електроенергетичні негаразди. Тоді 26 серпня набула чинності Постанова Кабміна №372 «Про порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії», яка була схвалена урядом 13 серпня. Порядок визначає підстави та процедуру прийняття відповідних рішень. 
 
Пізніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості попередило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення. 
 
«Рішення вдатися до таких методів обумовлено розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива і гідроресурсів», - повідомили в Міненерго.
 
 
Відключення планується проводити за погодженими з облдержадміністрацією графіками аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно в 9:00-11:00 та о 20:00-22:00. 
 
«Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України», - повідомили в «Прикарпатобленерго. У компанії нагадали, що раніше такі обмежувальні графіки були введені для підприємств та юридичних споживачів області, але вони не дали очікуваного ефекту. 
 
Попри проблеми з електрикою, Україна продовжувала забезпечувати нею окупований Крим. Проте,  наприкінці серпня «Херсонобленерго» завершила будівництво повітряної лінії, яка дозволила забезпечувати споживачів електрикою без використання ділянки, яка проходить територією півострова. Тому компанія більше не забезпечує АРК електрикою.
 
«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи зекономить Україна, вимкнувши електроенергію Криму?
 
Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агентства у період з 8 по 14 вересня.
 
За його результатами виявилося, що більшість читачів (44%) вважають, що це дозволить Україні зекономити, адже Крим не платить за електроенергію. 24% користувачів порталу переконані, що вимкнення електроенергії Криму дозволить Україні перезимувати без проблем. 19% голосуючих притримуються думки, що це не врятує Україну, адже проблема в слабких мережах, а не у нестачі потужності. 13% респондентів також вважають, що вимкнення електрики півострову не врятує Україну, бо потужності, яка звільниться, все одно не вистачить.
 
Коментарі (0)