ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна знову імпортуватиме газ з Польщі

Україна знову імпортуватиме газ з Польщі

Польща відновила постачання газу в Україну. Заявка «Нафтогазу», за даними польського оператора, становить більше 100 тисяч кубометрів газу.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» домовилася про відновлення імпорту природного газу з території Польщі, починаючи з 12 лютого. Про це свідчать дані про заявку покупця на постачання газу з газовимірювальної станції (ГВС) «Германовіце» у напрямку України, розміщені на сайті оператора газотранспортної системи Польщі компанії Gaz-System SA, передають «Українські новини».

Заявка «Нафтогазу», за даними польського оператора, на 12 лютого становить близько 109 тис. куб газу.
 
Нагадаємо, з 1 січня 2015 року Польща призупинила поставки природного газу в Україну з причини того, що НАК «Нафтогаз України» не подав заявку на поставку. У свою чергу «Нафтогаз» пояснював відсутність заявки на постачання газу з Польщі з січня 2015 пошуком європейських постачальників, які могли б надати найбільш оптимальні умови поставок.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ у порівнянні з минулим тижнем збільшилась приблизно на 1%.
 
Коментарі (0)