ГоловнаПублікаціїПолітикаУкраїнці бояться продовження війни – опитування

Українці бояться продовження війни – опитування

Більшість громадян боїться, що війна в Україні затягнеться ще як мінімум на кілька місяців. Трохи менше українців переймаються через ймовірність нового бунту в державі та можливу відсутність газу.

У неділю 26 жовтня в Україні пройшли позачергові парламентські вибори. Громадяни підтримували різні партії та кандидатів. Проте, від усіх опонентів населення чекає приблизно одного – позитивних змін в економічній та політичній ситуації в країні, які повинні розпочатися найближчим часом.

Українці обрали Верховну Раду VIII скликання. Вибори пройшли за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Загалом, у виборах взяли участь 29 партій, які висунули свої виборчі списки, а також 3 322 мажоритарних кандидата, які балотувалися як від політичних сил, так і в порядку самовисунення. 
 
Станом на 20 годину 26 жовтня явка виборців на позачергових парламентських виборах становила 52,96% за даними, що надійшли з 50 одномандатних округів (із 198). 
 
Від нового парламенту українці очікують реформ та змін на краще. Щодо цього вчора висловився Президент Петро Порошенко. «Зволікання зараз з реформами – смерті подібно. Тому я очікую якнайшвидшого формування нової коаліції. І хоча це обов'язок політичних партій та народних депутатів, як Президент, не буду стороннім спостерігачем. Я максимально прискорюватиму цей процес, який має завершитися формуванням нового Уряду та ухваленням першого пакету реформаторських законів», – сказав пан Порошенко.
 
«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чого варто боятися прийдешньої зими?
 
Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агентства у період з 20 по 27 жовтня.
 
За результатами опитування виявилося, що більшість читачів (71%) боїться продовження війни. 14% користувачів порталу найбільш хвилюються, аби в Україні не було нового бунту. 11% голосувальників переймаються через можливу відсутність газу. 4% респондентів бояться голоду на Донбасі.
 
Коментарі (0)