ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці можуть отримати компенсацію за неякісний газ

Українці можуть отримати компенсацію за неякісний газ

Українці можуть перевірити якість газу, який їм поставляється. Перевірка коштує не дешево, але якщо виявиться, що природний газ неякісний, можна отримати компенсацію.

Споживачі можуть перевірити якість природного газу, який їм поставляється. Якщо перевірка покаже, що «блакитне» паливо неякісне, можна отримати компенсацію. Про це розповіла незалежний енергетичний експерт Марія Яковлєва, передає «Обозреватель».

«Потрібно викликати представників компанії транспортера, сьогодні у нас це облгази. Але тут вже існує питання: чи будуть вони чесно перевіряти показники газу? Це говорить про те, що в системі потрібна незалежна компанія, яка може це перевірити. І така компанія є - це Державна метрологічна служба», - сказала експерт.

Також Марія Яковлєва підкреслила, що ця послуга доступна, як юридичним, так і фізичним особам, але - не дешева. Зокрема, така перевірка коштує в межах 10,5 тис. грн.

«Це непідйомна сума для однієї сім'ї, але якщо це багатоповерхівка і проблема у всіх одна і та ж, тоді можна зібрати у своєму домі збори і прийняти рішення про те, як ця сума буде платитися: наприклад, розділити її порівну. Після перевірки можна виставити претензії до компанії, що транмпортує, відповідно до законодавства», - зазначила вона.

Окрім того, пані Яковлєва повідомила, що якщо ж компанія-транспортер не захоче задовольнити подібні претензії і самостійно піти на перерахунок рахунків за газ, тоді можна шукати справедливість у суді. Якщо позов задовольнять, то можна частково компенсувати витрачені гроші на газ поганої якості.

Нагадаємо, мешканці Херсонської області скаржаться на погану якість природного газу. У зв’язку з цим, керівництво області просить владу країни привести якість «блакитного» палива у відповідність з європейськими стандартами.

 
Коментарі (0)