ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнці мріють про новітні технології ЖКГ

Українці мріють про новітні технології ЖКГ

Середина літа для більшості населення – період відпусток, масового пляжного чи гірського відпочинку, а для комунальників – пора нелегкої праці випробування теплових мереж.

Середина літа для більшості населення – період відпусток, масового пляжного чи гірського відпочинку, а для комунальників – пора нелегкої праці випробування теплових мереж. Не лише тому, що за народною приказкою, сани готують влітку, а й з урахуванням того, що менше людей залишається подомівках, а отже, менше незручностей і скарг з приводу тимчасового відключення житлово-комунальних благ.

Цьогоріч теплові випробування українські комунальники розпочали ще з кінця травня шляхом обговорення та намічування планів щодо підготовки до нового опалювального сезону та упорядкування графіків виїздних робіт, а згодом – з середини червня, - покотилися сигнальні повідомлення з детальною інформацією, а коли ж, власне, нашому брату готуватися до бадьорого душу, споглядання провалин та викидів води на вулицях свого населенного пункту і, щонайголовніше, - дивуватися житлово-комунальним платежам.

Нагадаємо, під час випробування теплових мереж комунальники можуть виявити максимально можливу кількість пошкоджень та ліквідувати їх, запобігши таким чином казусам під час опалювального сезону. Подача гарячої води опісля таких випробувань може затримуватися на час, необхідний для усунення виявлених пошкоджень.

Пошкодження підземних трубопроводів із виникненням провалин та викидів води на поверхню може трапитися на вулицях, у садибах, підвалах будинків, де проходять теплові мережі. Тому тепловики наполегливо просять дотримуватися правил безпеки і при виявленні провалин чи появи води або пари на поверхні за жодних обставин не наближатися до них.

Під час щорічних випробувань тепломереж не нараховується плата за споживання теплової енергії житловим організаціям для отримання гарячої води. Коригування розрахунків з мешканцями здійснюють ЖЕО.

Наразі середина липня і ми можемо пожинати перші плоди профілактичних робіт. Так, нещодавно комунальники Дніпропетровська прозвітували: «Місто на 40% готове до нового опалювального сезону». Подібні повідомлення мали місце і у інших регіонах країни. Але чи так вже і необхідно проводити випробування теплових мереж саме в літній період?! – «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів.

Опитування проводилося на сайті інформаційного агенства в період з 9 по 13 липня.

Як виявилося, питання досить складне і поліфонічне, межі між відповідями опитаних читачів незначні, але все ж більшість (49%) респондентів хоче, щоб були і вовки ситі, і вівці цілі, а саме, - що випробування теплових мереж необхідне у літній період, але за умови, що буде проводитися на базі новітніх технологій без відключення гарячого водопостачання.

З незначною відсотковою різницею частина опитаних (32%) вважає, що випробування теплових мереж в апріорі безглузде, тому їх усі потрібно не випробовувати, а повністю замінювати.

Лише 18% погодилося, що так, це необхідно, адже тоді більше шансів, що взимку не буде поривів і людям не доведеться сидіти без гарячого водопостачання і тепла у морози.

1% - кардинально заявив, що в жодному разі не згоден, бо не може витримати близько двох тижнів без гарячої води.

Отже, доки в Україну не прийшли новітні технології випробування теплових мереж без відключення гарячого водопостачання, маймо терпіння до традиційних методик, адже без них зимою ніяк.

 
Коментарі (2)
Андрій Осадчий2
16 Липня 2012 p. 13:46
ну якщо днів 10 потерпіти без гарячої води тим більше в таку спеку - то це ще нічого. Але якщо гарячу воду виключають на місяць, як от на мікрорайоні Алмазний у Полтаві - це дикунство і минуле століття, справжня катастрофа
Олена2
16 Липня 2012 p. 15:30
Грязь на 72-й день, стає лікувальною! :)