ГоловнаПублікаціїАналітика Українці не бачать проблеми у життєзабезпеченні Криму - опитування

Українці не бачать проблеми у життєзабезпеченні Криму - опитування

Українці переконані, що життєзабезпечення Криму опісля анексії – несуттєва проблема для держави, однак її вирішення залежить від багатьох умов.

Опісля незаконної анексії Криму, стало актуальним питання життєзабезпечення півострова, адже 80% електрики і 85% води республіка отримує з України. При цьому зауважимо, Росія наразі не може забезпечити Крим цими природними ресурсами через відсутність відповідних комунікацій між півостровом та російськими територіями. На їхнє спорудження РФ витратить роки.

То ж, чи зможе технічно Україна і надалі забезпечувати республіку енерго- та водопостачанням? – таки питання.  «Україна Комунальна вирішила поцікавитися думкою читачів.

Опитування з відповідним заголовним питанням проходило на шпальтах електронного видання та у мережі Facebook у період з 24 по 31 березня.

За його результатами виявилося, що більшість (75%)  респондентів переконані, що це для України несуттєва проблема, однак вона залежить від ряду умов. Так, 41% з них гадає, що Україна зможе забезпечити життєдіяльність Криму лише за умови підвищення тарифів на ці послуги для кримчан; 23% - переконані, що може і без цього, аби було політичне рішення, або ж домовленість з місцевою владою – такої думки дотримується 11% опитаних.

При цьому варто зауважити, що 25% респондентів не вірять у технічну здатність України допомогти півострову з енерго- та водопостачанням опісля анексії. 16% з них вважають, що тепер це питання має вирішувати Росія, 9% - мотивують тим, що Україна не зможе впливати на платіжну дисципліну.

 
Коментарі (0)