ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУкраїнці не довіряють оплаті за ЖКП через Інтернет - опитування

Українці не довіряють оплаті за ЖКП через Інтернет - опитування

Віднедавна побутові абоненти можуть оплатити послуги ЖКГ через Інтернет та термінали самообслуговування, втім, як виявилося, нововведення не покращує рівень розрахунків за ЖКП, а поки що лише лякає українців.

Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги в Україні, як і заборгованість підприємств, щодень зростає.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за даними Державної служби статистики, за перше півріччя поточного року борг побутових абонентів за ЖКП склав близько 12 млрд грн (з урахуванням попередніх періодів). При цьому, збитки комунальних підприємств вже давно перевищили позначку в 15 млрд грн.

Відповідальні спецслужби вживають щонайрізноманітніших заходів, аби виправити складену ситуацію. Зокрема, проводять активну роботу серед населення та спрощують систему оплати за житлово-комунальні послуги.

Так, віднедавна оплатити рахунки за ЖКП можна не лише банківським переказом, але й через Інтернет та термінали самообслуговування. Втім, чи прижилося таке нововведення?! - «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів.

Опитування з заголовним питанням: «Чи оплачуєте ви послуги ЖКГ через Інтернет або термінали самообслуговування?» - проводилося на шпальтах інформаційного агенства та на офіційній сторінці видання в мережі Facebook у період з 19 по 27 серпня ц.р.

Як виявилося, більшість (74%) опитаних все ж віддають перевагу традиційній оплаті за ЖКП. При цьому 38% з них стверджують, що мало довіряють системі інтернет платежів загалом, тому і не користуються нею; 28% респондентів цілком влаштовує оплата банківським переказом, тому у використанні Інтернету або терміналів самообслуговування не бачать сенсу; 8% - хотіли б скористатися нововведенням, проте не мають такої можливості. Таким чином, оплата за послуги ЖКГ через Інтернет або термінали самообслуговування є зручною для 26% опитаних.

 
Коментарі (0)