ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнці не довіряють іпотечним кредитам - опитування

Українці не довіряють іпотечним кредитам - опитування

27% читачів скептично налаштовані щодо ініціатив чиновників і впевнені, що дешева іпотека навряд реанімує довгобуди.

Українські чиновники все активніше вишукують механізми вирішення проблеми так званих довгобудів.

Залучення додаткових коштів за підтримки держави дозволить завершити будівництво довгобудів і зняти соціальну напругу навколо цих об'єктів.
 
Пріоритетом для реалізації програми здешевлення іпотечних кредитів для громадян стане первинний ринок, в тому числі житлові довгобуди з високим ступенем готовності, в які вже інвестовано кошти громадян. Про це на початку травня заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
 
Загальні параметри нової іпотечної програми виглядають так. Перший внесок позичальника не більше 25% від суми кредиту, максимальна ставка на момент видачі кредиту - 16% річних, за якими держава буде компенсувати 13%, тобто в дійсності громадянин буде платити тільки 3% річних.
 
Редакція «У.К.» в свою чергу вирішила поцікавитися у своїх читачів: чи врятує дешева іпотека довгобуди? Опитування проводилося на сайті інформагентства з 14 по 18 травня.
 
З'ясувалося, що більше чверті (36%) опитаних не довіряють вітчизняному житлобуду і принципово не користуються іпотечними кредитами. Ще 27% читачів скептично налаштовані щодо ініціатив чиновників і впевнені, що дешева іпотека навряд реанімує довгобуди. Надія на те, що дана іпотека пожвавить ринок нерухомості, жевріє у 20% респондентів. Втім, 16% опитаних вірять, що подібні дії влади виведуть будівельну галузь із глухого кута, що утворився.
 
 
Ольга Туча
 
 
Коментарі (0)