ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоУкраїнці не готові миритися з податком на нерухомість - опитування

Українці не готові миритися з податком на нерухомість - опитування

Більшість співгромадян вважають, що податку на розкіш цілком достатньо, а податок на нерухомість стане ще одним способом спустошення кишень простих українців.

Чергова відстрочка введення податку на нерухомість, безумовно, стала приємною новиною для власників великої кількості квадратних метрів. І, тим не менше, питання оподаткування житлової власності залишається актуальним для багатьох, оскільки рано чи пізно цей податок в нашій країні все-таки буде введений.

«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, наскільки цей податок необхідний і як він повинен нараховуватися. У результаті опитування, проведеного на сторінках порталу і на сторінці «У.К.» в соцмережі «Фейсбук» з 8 по 14 липня, вдалося з'ясувати, що більшість громадян схильні вважати, що для поповнення держскарбниці та відновлення соціальної справедливості цілком достатньо податку на розкіш. Прихильників цієї думки виявилося майже 40%. Така ж кількість респондентів вважає, що введення податку на нерухомість стане ще одним способом обкрадання простих громадян, які й без того не можуть похвалитися високим рівнем доходів.

При цьому варто відзначити, що згодних з твердженням «Майно зобов'язує власника перед суспільством» на сторінках «Фейсбуку» виявилося набагато більше, ніж на сторінках порталу (40% і 7% відповідно).

Думки ж решти опитаних розділилися з незначним відривом між твердженнями про те, що введення даного податку рівносильно введенню податку на повітря (8%), стягувати його сплату потрібно тільки з житлової площі (6%); що податок потрібен, але не більше 1 грн з квадратного метра (4%) і що цей податок зможе зміцнити місцеві бюджети (1%).

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні як закон законопроект № 2405 «Про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо об'єктів житлової нерухомості», яким, крім іншого, пропонується не нараховувати податок на нерухомість фізособам у 2013 році.

Відповідно до документа, поки що можна говорити про відстрочення сплати податку на житло для фізичних осіб до 2014 року.

 
Коментарі (0)