ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнці не тяжіють до послуг паркоматів - опитування

Українці не тяжіють до послуг паркоматів - опитування

Послаблення в правилах паркування не буде... Оплата за стоянку авто в Україні має проходити виключно через паркомати! Втім, немає паркомата - немає оплати, - заявив Микола Азаров.

З 1 січня 2012 року набули чинності пункти 14 і 16 Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1342. Цими пунктами, зокрема, визначено, що майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше одного автомата на 10 місць для паркування, також на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали.

Нагадаємо, відповідно до Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1342, плата за паркування повинна стягуватися тільки через спеціальні автомати.
 
«Послаблення в правилах паркування не буде... Хочу ще раз всіх попередити: оплата за стоянку авто в Україні має проходити виключно через паркомати! Втім, немає паркомата - немає оплати», - підключився до обговорення проблемного питання на своїй сторінці в Facebook Прем'єр-міністр Микола Азаров. Він наказав посилити контроль за дотриманням правил з обладнання паркувальними автоматами стоянок.
 
Редакція «У.К.» поцікавилася у своїх читачів, як вони сплачують послуги парковки? Опитування проходило на порталі з 16 по 20 квітня. Згідно з результатами опитування, майже половина респондентів (45%) взагалі не користуються послугами парковки, а ставлять свої авто у дворах, уникаючи будь-якої плати.
 
29% читачів не обтяжують себе подібними проблемами і їздять в будні на громадському транспорті. Майже така ж кількість опитаних (26%) не бачать будь-якої проблеми і, як і колись, сплачують за паркувальні послуги готівкою. Крім того, слід зазначити, що ніхто з читачів не оплачує такі послуги за допомогою паркувальних талонів і, власне, паркоматів.
 
Ольга Туча
 
Коментарі (0)