ГоловнаНовини ЖКГОСББУкраїнці неохоче створюють ОСББ через погану комунікацію

Українці неохоче створюють ОСББ через погану комунікацію

Попри недосконале законодавство у сфері ЖКХ та економічні фактори, головною причиною, чому українці неохоче створюють ОСББ, є проблеми мешканців багатоповерхівок у спілкуванні одне з одним.

Взятися за управління багатоквартирними будинками українцям заважає комунікативний фактор. Таку думку висловив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка у рамках відкриття П’ятого всеукраїнського форуму об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), інформаційний партнером якого виступає «Україна Комунальна».

За словами Олега Синютки, найбільша проблема у Львові криється сьогодні не в тому, щоб відремонтувати під’їзд, замінити водостічну трубу, а в тому, що люди в комунальних будинках не спілкуються між собою.
 
«За допомогою міжнародних інституцій, ми провели невелике дослідження, в результатах якого чітко побачили різницю між тим будинком, де є об’єднання, і тим, що перебуває у комунальній власності і обслуговується ЛКП. Там, де є ОСББ, люди знають один одного, спілкуються. Вони готові разом здійснювати перетворення. Тому наше наступне завдання – поховати комунальну систему, яка себе віджила, і рушити вперед – до організації ОСББ», – додав Олег Синютка.
 
Зазначимо, сьогодні у Львові стартував П’ятий всеукраїнський форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Ключові теми для обговорень – реформування галузі житлово-комунального господарства України, а також практики впровадження енергоефективних заходів, їхня державна та муніципальна підтримка.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», очікувалося, що в 2014 році в Україні буде створено 45 тис. ОСББ. Зараз їх налічується всього 16 тис., що може свідчити про те, що реформа ЖКГ так і не відбулася. Експерт «У.К.» проаналізував всі ключові проблеми існування ОСББ.
 
Коментарі (0)