ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці почали менше споживати газу

Українці почали менше споживати газу

За 10 місяців цього року в Україні «впали» обсяги споживання природного газу майже на 20%, в порівнянні з січнем-жовтнем 2014-го. Найбільше скоротила «газові» витрати - майже на чверть, промисловість

В Україні за січень-жовтень 2015 року зменшилось споживання природного газу на 19%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, як зазначають у Міненерго, за цей період промисловість знизила споживання «блакитного» палива на 24,1% - до 9,1 млрд куб. м, населення та бюджетні установи – на 21,5% до 9,2 млрд кубометрів, ТКЕ – на 7,2% до 4,9 млрд куб м газу.

Крім того, зазначається, що станом на 1 листопада заборгованість за природний газ у цьому році склала 10,3 млрд грн. Загальна сума боргу, з урахуванням попередніх періодів, становить 36 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, зменшення ренти на видобуток природного газу, може призвести до ліквідації соціальної норми у вартості «блакитного» палива. В уряді вважають, що рішення щодо тарифів повинно мати розрахунок.

 
Коментарі (0)