ГоловнаКоментаріБудівництвоУкраїнці припинили продавати житло

Українці припинили продавати житло

На ринку української нерухомості падає рівень купівлі житла. Експерти пов'язують таку динаміку з нестабільністю політичної ситуації та курсу національної валюти.

В Україні понижується попит на продаж вторинної нерухомості. За словами експерта з нерухомості компанії SV Development Сергія Костецького, поки долар не відновився, люди, які продають вторинну нерухомість, просто бояться здійснювати подібні операції. Про це повідомляє «Обозреватель».

«Банки нормально не працюють, тому багато хто боїться зараз. Був невеликий сплеск на первинному ринку. Але за підсумками цього місяця, думаю, угод будемо менше, ніж у березні. І то, в основному, продаються зараз ті квартири, де ціна була вказана в гривнях, оскільки вона не змінилася. Там, де забудовник прив'язаний до курсу долара, вартість у доларах залишилася та ж, але в гривнях, як, наприклад, робить «Київміськбуд», вартість перераховується», - заявив пан Костецький.
 
 
Експерт зазначає, ситуація може відновитися лише після проведення другого туру президентських виборів і після того, як після другого туру пройде один-два місяці.
 
«Я думаю, що не раніше кінця серпня. Взагалі, я б не радив робити зараз подібних угод, оскільки спостерігається не тільки нестабільність роботи банків, але і шахрайство. Лише в тому випадку, коли людина впевнена, що банк поверне їй гроші, тоді можна продавати», - підкреслив пан Костецький.
 
До речі, Україні і раніше пророкували повернення «квартирного» буму. Ввосени масово зросте попит на житло в новобудовах. Це відбудеться за умов стабілізації політичної ситуації.
 
Коментарі (0)