ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУкраїнці проти створення нового органу з розвитку ЖКГ – опитування

Українці проти створення нового органу з розвитку ЖКГ – опитування

Кабмін вирішив створити окремий Департамент при своєму Секретаріаті з розвитку ПЕК та ЖКГ. Однак, українці проти створення нового органу. Громадяни не вірять в успіх Департаменту і вважають, що це лише збільшить кількість чиновників,та проблем не вирішить

Наразі стан вітчизняного житлово-комунального господарства залишає бажати кращого. Однак, влада в країні заявляє, що робить серйозні кроки в наближенні ЖКГ до європейських стандартів, підвищення якості надання житлово-комунальних послуг і т. д.

Не в кращому становищі і паливно-енергетичний комплекс України, незважаючи на тенденцію енергозбереження те енергоефективності, які стають все більш актуальними в країні.

Так, беручи до уваги недоліки у розвитку цих секторів, урядовці вирішили внести зміни у структуру Секретаріату Кабінету Міністрів, створивши окремий Департамент з розвитку ПЕК та ЖКГ.

Відповідне рішення уряду закріплено в Постанові Кабміну №914 «Про внесення зміни до структури Секретаріату Кабінету Міністрів України» від 11 листопада.

«Внести зміну до структури Секретаріату Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 р. № 213 «Деякі питання Секретаріату Кабінету Міністрів України» (Офіційний вісник України, 2015 р., № 32, ст. 925, № 67, ст. 2212, № 72, ст. 2375), доповнивши її після позиції «Департамент розвитку реального сектору економіки» позицією «Департамент з питань розвитку паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства», - зазначається у документі.

Читайте також: Взаємні нерозрахунки підприємств паралізують роботу ЖКГ

Тож, «Україна Комунальна» вирішила запитати у своїх читачів: «Чи потрібно створювати Департамент з розвитку ПЕК та ЖКГ?».

Відповідне опитування проводилось в період з 16 по 23 листопада на електронних шпальтах «У.К.».

Згідно з результатами, більшість респондентів – 77%, проти створення такого органу, адже вважають, що це лише збільшить кількість чиновників і не вирішить проблеми. Ще 5% відзначають, що в разі недостатнього фінансування на реалізацію проектів, Департамент не потрібно створювати. В той же час 18% опитаних «за» створення такого Департаменту, з них 14% зауважують, що питанням розвитку цих галузей (ПЕК та ЖКГ) має займатися окремий орган, а 4% зазначають, що Департамент з розвитку ПЕК та ЖКГ запрацює, якщо за справу візьмуться професіонали.

 
Коментарі (2)
Александр1
23 Листопада 2015 p. 15:03
Скоро в каждую многоэтажку они будут пытаться всунуть свой "орган" по принятому "закону".
Владимир2
23 Листопада 2015 p. 15:19
Сначала всунут , потом высунут ... А мы наслаждаемся .