ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці скаржаться на черги за субсидіями на «комуналку»

Українці скаржаться на черги за субсидіями на «комуналку»

Міністерство соціальної політики визнає певні незручності під час оформлення житлових субсидій. У відомстві зазначають, що люди скаржаться на черги, проте за сам процес оформлення відшкодувань відповідають органи місцевої влади.

У Міністерстві соціальної політики визнають, що громадяни скаржаться на процес нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає «Укрінформ».

За словами чиновника, українці часто нарікають на черги.

«Є нарікання на черги, на, як завжди, уважність, хамство, затягування з розглядом справ. Ми це знаємо, ми намагаємося на це реагувати. Але відповідальність за сам процес призначення субсидій все-таки лежить на місцевих органах влади», - сказав Міністр.

Пан Розенко також додав, що наразі на розгляді знаходиться близько 200 тис. документів для оформлення субсидії.

«На сьогоднішній день уже останню ми маємо інформацію, що рівно 4 млн українських родин вже отримують субсидії, на розгляді в соцзахисті знаходиться ще приблизно 200 тисяч документів», - сказав він.

Загалом же, за словами Міністра, у Держбюджет-2016 планується закласти 43 млрд гривень на субсидії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міністерстві соціальної політики назвали кілька областей з нагіршими показниками по оформленню житлових субсидій. Про те у відомстві зазначають, що допомагають регіонам, котрі відстають у цьому питанні.

 
Коментарі (0)