ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнці почали менше «палити» світла

Українці почали менше «палити» світла

Українці у грудні почали менше споживати електроенергії. Так, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, споживання електрики скоротилося на 8%.

За грудень Україна скоротила споживання електроенергії на 8,1%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДП «НЕК «Укренерго».

Так, середнє споживання електричної потужності зменшилось на 11% (2656МВт).

«Завдання з граничного споживання  електричної енергії, яке встановлене  відповідно до рівня  розрахунків електропередавальних організацій з енергоринком в цілому по Україні перевищене на 105,6 млн.кВтг або на 1,1%, завдання з граничного споживання електричної потужності за години контролю перевищене на 771 МВТ або на 3,7%», - зазначається у повідомленні.

Отже, лідерами з перевищення допустимих величин споживання електроенергії стали Луганська, Донецька, Запорізька  Київська області та м. Київ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НКРЕКП занепокоєна неконтрольованим обмеженням електроенергії споживачам. Комісія звернулась до АМКУ та Держенергонагляду, аби ті перевірили правомірність відключень світла.

 
Коментарі (0)