ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці в лютому «перебрали» газу

Українці в лютому «перебрали» газу

За лютий українці «спалили» на 9% газу більше, ніж встановлені обмеження. Хоча, порівнюючи з лютим 2014 року, споживання «блакитного» палива зменшилось на 16%.

У лютому в Україні було перевищено споживання природного газу на 9%. Однак, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, витрати «блакитного» палива навпаки знизились на 16%. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогазу України».

Відтак, загалом за лютий були спожито 4428,9 млн куб. м палива. Зокрема, бюджетні установи, ТКЕ та промисловість за 28 днів лютого використали 2542,8 млн куб.м газу при запланованих 2259,6 млн кубометрів.

«Населення використало за лютий 1976,0 млн куб. м, що на 20% менше, ніж у лютому минулого року», - йдеться у повідомленні.

Так. 10 областей перевищили ліміти споживання газу. Лідером серед них стала Рівненська область (+156%), далі Черкаська (+87%), Одеська та Чернігівська (+28%) областях.

Однак 7 регіонів навпаки – спожили палива менше встановлених обмежень: Житомирська (-6%), Полтавська (-4%), Херсонська, Тернопільська, Волинська (по -1%), Донецька (-22%) та Луганська (-43%) області.

«Перевищення лімітів у промисловості склало майже 5%, на підприємствах ТКЕ – 16%. Бюджетні установи використали на 19% газу менше за встановлену норму», - зазначають у «Нафтогазі».

Всі дані наведені без урахування АР Крим.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Київ може отримати знижку на газ від Росії. Однак це питання регулюватиметься окремими угодами та залежатиме від цін на нафту.

 
Коментарі (0)