ГоловнаПублікаціїПолітикаУкраїнці вірять в дієвість європейських санкцій проти РФ - опитування

Українці вірять в дієвість європейських санкцій проти РФ - опитування

Європейські санкції проти Москви, які спрямовані на припинення агресії Росії, підірвуть економіку країни. Це єдиний спосіб вплинути на РФ. Такої думки притримується більшість читачів «України Комунальної».

Наприкінці 2014 року ЄС вирішив продовжити на шість місяців санкції щодо РФ, які були введені в березні минулого року у зв'язку з анексією Криму, а також розширити чорний список. Відповідну заяву зробила Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні

«Ми вирішили продовжити санкції, впроваджені у березні, до вересня цього року. Ми також вирішили запропонувати Єврокомісії підготувати подальші імена фізичних та юридичних осіб для внесення до чорного списку», - відзначила вона.
 
США також підключилися у дискусію. Америка обговорює з ЄС можливість введення додаткових санкцій щодо Кремля через посилення конфлікту на Донбасі. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест. Він сказав, що з урахуванням дій Росії в останні тижні 2014 року, немає нічого дивного в тому, що ЄС обговорив питання про санкції щодо Москви. За його словами, на цю тему Президент Барак Обама вже спілкувався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і консультації між США та ЄС будуть тривати далі. 
 
Нещодавно у Росії відзвітували про втрати російської економіки від західних санкцій та падіння цін на нафту. Відповідні збитки в Міністерстві фінансів РФ оцінили в 200 млрд дол.
 
Нагадаємо, санкції щодо Росії, що почали вводитися у 2014 році — політичні та економічні заходи, спрямовані на припинення агресії Росії проти України. Окрім ЄС та США санкції ввели Канада, Японія, Норвегія, Швейцарія, Австралія, Нова Зеландія, загалом — 41 країна. Метою санкцій є припинення фінансування, озброєння та постачання Росією терористів на схід України.
 
 
«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися думкою читачів щодо доцільності європейських санкцій проти Росії.
 
Відповідне опитування проходило з 26 січня по 2 лютого на сторінках інформаційного агентства. 
 
За результатами опитування виявилося, що більшість читачів підтримують введення європейських санкцій: 29% респондентів вважають, що вони підірвуть російську економіку, 23% голосувальників переконані, що санкції – єдиний спосіб зупинити агресію Росії. Примітно, що 17% користувачів порталу «У.К.» притримуються думки, що санкцій проти РФ відобразяться на українській економіці. Ще 17% читачів вважають, що санкції ні на що не вплинуть. Меншість респондентів (14%) переконана, що санкції лише підсилять агресію Росії.
 
Коментарі (0)