ГоловнаНовини ЖКГОСББУкраїнці все ще довіряють ЖЕКам

Українці все ще довіряють ЖЕКам

Населення звикло до пережитків радянських часів і віддає перевагу застарілим ЖЕКам.

Протягом останнього десятиріччя Україна досить активно впроваджує створення ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) або, як ще називають їх у країнах Європи – кондомініумів.

На сьогоднішній день мешканці багатьох багатоквартирних будинків, у різних регіонах України, відходять від сталої схеми підпорядкування комунальним ЖЕКам, та обирають більш «самостійний» шлях утримання житлових приміщень, а саме – створення ОСББ або співпрацю з приватними керуючими компаніями. Кожна з цих організацій має свою певну структуру, переваги та недоліки, а також є активнодіючою на території України.
 
Сьогодні ОСББ – найдосконаліша форма утримання житлового будинку, але це за умови, якщо мешканці усвідомлюють, що їхній будинок – їхня власність, і потрібно вчитися самостійно піклуватися про нього.

Не можна сказати, що одне ОСББ є більш успішнім, ніж інше: коли люди утримують в порядку свою оселю, а не живуть на самоплив, немов у гуртожитках – тоді буде видно результат діяльності цього об'єднання.

Редакція інформаційного агенства «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи варто скасовувати ЖЕКи?

Опитування проводилося на сайті «У.К.» в період з 13 серпня по 17 серпня.

Як виявилося, більшість наших читачів  (27%) вважає, що коли є ЖЕК, люди знають, куди можна поскаржитися.

25% опитаних  відповіли, що ЖЕКи це пережиток радянського минулого. Крім того, 24% респондентів відзначили, що не згодні скасовувати ЖЕКи, бо гідної альтернативи їм досі немає.

21% читачів вважають, що треба створювати ОСББ  на заміну ЖЕКам. І лише 3% опитаних задоволені своїм ЖЕКом.

Таким чином, бачимо, що все ж таки населення звикло до пережитків радянських часів і віддають перевагу застарілим ЖЕКам.

 
Коментарі (0)