ГоловнаПублікаціїТеплоенергетикаУкраїнці зволікають зі встановленням лічильників тепла – опитування

Українці зволікають зі встановленням лічильників тепла – опитування

Половина українців не буде встановлювати прилади обліку тепла в квартирі. Значна частина населення не має на це ані коштів, ані технічних можливостей.

З 1 квітня на українців чекає черговий удар по сімейному бюджету. Тоді вступають в дію нові тарифи на газ та опалення.

Так, мінімальний тариф на газ для населення з 1 квітня складе 3,6 грн за 1 куб. м, тобто зросте у 3,3 рази.
 
Середньозважений тариф на теплову енергію для потреб населення підвищиться на 71,8% і складе 537,2 грн за Гкал.
 
У зв'язку із зростанням цін на теплоносії, все гостріше стає питання економії енергоресурсів. За словами експертів, значно заощадити на теплі і газі, можна лише за умови, якщо багатоквартирний будинок комплексно утеплений, має побудинковий облік споживаної теплової енергії, а в кожній квартирі встановлено лічильник тепла і терморегулятори. За інших умов - економія тепла можлива, але рахунки за енергоносії вона не «уріже». 
 
Примітно, що найбільш ефективному споживанню тепла посприяє квартирний лічильник. Його встановлення дозволить споживачеві економити кошти на енергоресурсах, а країні - скоротити споживання газу, і, як наслідок, зробити крок до енергонезалежності. 
 
 
До речі, Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ надало роз'яснення, - як встановити лічильник тепла в квартирі.
 
Тому «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи планують вони встановити тепловий лічильник в квартирі? Відповідне опитування проходило на сторінках інформагентства в період з 23 по 30 березня.
 
За його результатами виявилося, що половина читачів (50%) не планує встановлювати теплолічильник в квартирі: 26% респондентів вказали, що це занадто дорого; у 15% голосуючих немає технічної можливості встановити прилад обліку; 9% користувачів порталу «У.К.» не бачать в цьому сенсу. Друга половина респондентів (50%) підтримала встановлення засобів обліку тепла в квартирі: 23% читачів вважає, що це необхідно; 18% голосуючих встановили б лічильник, але не знають процедури; у 8% користувачів порталу «У. К.» вже стоїть тепловий лічильник.
 
Коментарі (2)
Sergiy1
30 Березня 2015 p. 12:12
І дуже правильно! Хоч українець завжди у москалів асоціював, як одноосібник. Забули, що він завжди був господар! Навіщо витрачати гроші на квартирний облік? Коли має бути будинковий! А правильна Методика розподілу в будинку врахує і втрати у внутрішньобудинкових мережах,і заходи з енергоефективності у кожній окремій квартирі та інше.Тому і приказка ,,чому бідний.....,,!
Коля Пухов
31 Березня 2015 p. 21:23
Викладаю свої міркування щодо виникнення розгерметизації будинків і споруд у Києві ( можливо, і в інших великих містах). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь. Мешканці багатоповерхівок можуть підтвердити, що взимку навіть при добре розігрітих батареях у їх квартирах було холодно , оскільки тепло виходило назовні через утворені вибухами мікротріщини у стінах будинків. Припускаю, що такі потужні та чисельні вибухи під виглядом святкових салютів робилися навмисно режимом Януковича з метою руйнування житлового та нежитлового фонду та комунікацій.