ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям обіцяють «автоматичні» субсидії на нові періоди

Українцям обіцяють «автоматичні» субсидії на нові періоди

Мінсоцполітики анонсує переоформлення субсидій на «комуналку» на наступні періоди в автоматичному режимі. Поміж тим, у відомстві все ж відзначили, що нинішній механізм нарахування відшкодувань на ЖКП працює не ідеально.

Міністерство соціальної політики анонсує переоформлення субсидій на житлово-комунальні послуги на нові періоди в автоматичному режимі. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

«У нас написана в постанові уряду, я думаю, що ми це реалізуємо, що переоформлення субсидій на нові періоди буде відбуватися в автоматичному режимі, тобто ми не будемо знов від людей вимагати ні здачі декларацій, ні здачі якихось довідок», - пояснив очільник відомства.

В той же час він наголосив, що попри автоматизацію механізму надання житлових субсидій, система все працює не ідеально.

«Ми передбачили, що ми не вимагаємо зараз у людей довідки, ми в автоматичному режимі беремо сьогодні інформацію про доходи від Пенсійного фонду України, від Державної фіскальної служби і таким чином перевіряємо зміну в стані фінансовому і майновому стані людей. Ми це намагаємося робити автоматично. Безумовно, я не можу сказати на сьогоднішній день, що система працює ідеально», - резюмував чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінсоцполітики анонсує підвищення розміру житлових субсидій у три-чотири разу наступного року. Втім, у відомстві одразу ж наголосили, що остаточні цифри можна буде розрахувати лише після повноцінних сплат за ЖКП – на початку січня.

 
Коментарі (0)