ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям можуть змінити порядок надання компенсації на оплату ЖКП

Українцям можуть змінити порядок надання компенсації на оплату ЖКП

До парламенту подали Проект Постанови, який передбачає вжиття першочергових заходів щодо компенсації населенню витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Комітети Верховної ради розглядають Проект Постанови №1490 «Про першочергові заходи щодо компенсації населенню витрат на оплату житлово-комунальних послуг, послуг громадського транспорту та відшкодування державою подорожчання споживчих товарів і послуг». Документ передбачає обмеження обов’язкової частки плати за користування житлом та оплати комунальних послуг до 10% середньомісячного сукупного доходу для сімей, які складаються з осіб, які втратили працездатність. Про це йдеться в пояснювальній записці до Проекту Постанови.

Окрім того, Проект Постанови передбачає мінімальну індексацію грошових доходів населення, у тому числі пенсій та стипендій, погашення заборгованості із заробітної плати, підвищення основних соціальних стандартів з 1 липня 2015 року.
 
«Метою проекту Постанови є забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення (насамперед тих людей, чий дохід безпосередньо залежить від встановленого рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму) шляхом вжиття невідкладних заходів у цій сфері, що привели б до адекватного зростання доходів населення в умовах постійного підвищення цін і тарифів», – йдеться в пояснювальній записці.
 
Як отримати субсидію або компенсацію за послуги ЖКГ, – читайте у роз’ясненні «України Комунальної».
 
Коментарі (0)