ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУкраїнцям не «світить» зниження тарифів на газ

Українцям не «світить» зниження тарифів на газ

У Міненерго і НКРЕКП вважають, що тарифи на газ знизити неможливо. На думку енергетичного відомства і Нацкомісії, заяви, що тарифи необґрунтовані, – це популізм.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості вважають, що тарифи на газ знизити неможливо. Про це заявив голова відомства Володимир Демчишин.

«Це неможливо. Зрозуміло, що є якісь політичні цілі перед місцевими виборами, і людей намагаються підготувати до того, що ці тарифи необґрунтовані», – підкреслив він.
 
За словами пана Демчишина, заяви, що тарифи необґрунтовані, – це популізм.
 
«Проблема не в ціні газу, а в тому, що той, хто не має можливості заплатити, повинен отримати дотацію від держави і заплатити за газ стільки, скільки він платив вчора», – сказав Міністр.
 
В свою чергу, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, також не бачить можливості зниження тарифів на газ для населення.
 
«З боку НКРЕКП ніяких джерел для оптимізації цін ми не бачимо», - сказав в. о. голови Нацкомісії Дмитро Вовк.
 
За словами пана Вовка, «якщо взяти ціну на газ, що купується в Європі, помножити на курс долара і додати всі необхідні податки, то в результаті ціна буде вища, ніж найвища ціна на газ для населення».
 
 
Дмитро Вовк відзначив кілька ініціатив, які можуть призвести до оптимізації тарифів на тепло для населення, тоді як по газу таких можливостей немає.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», питання обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги лягло в основу політичного піару. Про це можна судити за нещодавно зареєстрованим в парламенті законопроектом щодо захисту населення від завищених цін на «комуналку».
 
Більшість українців вважає, що тарифи на ЖКП підвищені необґрунтовано, однак, їх можна знизити, якщо люди об'єднаються і повстануть проти нових цін на енергоносії для населення.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
31 Травня 2015 p. 21:01
Це зараз досить поширений прийом шахраювання: державні структури та їх посадові особи роблять вигляд, що сперечаються між собою на предмет порушених прав пересічних громадян. Але ці суперечки мають чисто показушний характер: порушення не тільки не припиняються, а можуть навіть поглиблюватись, поширюватись та "узаконюватись" у результаті цих удаваних суперечок. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Думаю, якесь копійчане зниження цін і тарифів можливе, адже зараз Україна отримала нові валютні кредити. За рахунок цього начебто затрималося знецінення гривні. Але це нагадує ін"єкцію для наркомана. Думаю, через два-три місяці ця валютна ін"єкція повністю розсосеться і гривня знову почне падать, а отже, тарифи і ціни -- зростати.