ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям обіцяють не затримувати виплату субсидій на ЖКП

Українцям обіцяють не затримувати виплату субсидій на ЖКП

Уряд визнає, що в Україні соціальні виплати не відповідають потребам населення. Проте, чиновники обіцяють, що фінансова допомога малозабезпеченим громадянам буде надаватися вчасно.

В Україні рівень соціальних виплат не відповідає потребам людини. Проте, жодних затримок щодо виплати соціальних платежів малозабезпеченим верствам населення не буде. Про це на селекторній нараді з питань виконання місцевих бюджетів повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає «УНН».

«Жодної затримки по жодному соціальному платежу не буде. Я розумію, що рівень таких соціальних платежів не відповідає потребам людини, що треба більше, але чим більше заробимо, тим більше віддамо на соціальні пільги та на допомогу соціально-незабезпеченим людям», - сказав пан Яценюк.
 
Примітно, парламент вніс зміни до держбюджету на поточний рік з урахуванням вимог МВФ, а уряд затвердив нову систему субсидіювання населення. Однак, таке посилення соціального захисту в умовах нових підвищень тарифів ще не привід для святкування.
 
До речі, читайте роз’яснення «України Комунальної» – як отримати субсидію на комунальні послуги за спрощеною процедурою. Також, відповідну інформацію можна подивитися в інфографіці.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Березня 2015 p. 18:14
Прогрес у тому, що сім"ї з працездатними непрацюючими будуть мати право претендувати на субсидію. Але проблема в тому , що зараз усім без винятку працездатним непрацюючим штучно приписується дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн на місяць. Оце вже дійсно, ні в які ворота не лізе -- це все одно, що вважати кожного голодного працездатного таким, що вже поїв, хоч може він тої їжі і не бачив. Тому пропоную виділити декілька типів працездатних непрацюючих. Наприклад, одна справа, якщо людина звільнилась із попереднього місця роботи за власним бажанням без поважних причин, то може й виправдано їй штучно приписувати якийсь дохід, бо ця людина якось планувала заробляти собі на життя, коли звільнялась з роботи. Але у 2011-2013 роках багато звільняли працівників у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних підприємств, часто навіть без попередження про звільнення , то таким непрацюючим штучно приписувати якийсь дохід, м"яко кажучи, некоректно. Тим більше, якщо такий звільнений працівник рік перебував на обліку у центрі зайнятості, і йому не була запропонована підходяща робота. Тому сім"м з такими вимушеними непрацюючими треба нараховувати субсидію, виходячи з їх реального доходу, тобто не приписувати вимушеному непрацюючому доходу, якого він насправді не отримував.