ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнцям пощастило із залізницею

Українцям пощастило із залізницею

Відповідно до звіту про глобальну конкурентоспроможність, залізнична інфраструктура України розвинута краще, ніж в Росії та Польщі. Загалом наша країна посіла 25 місце в світі за цим показником.

Україна посіла 25 місце в світі за розвитком залізничної інфраструктури. Про це свідчить звіт про глобальну конкурентоспроможність, представлений Всесвітнім економічним форумом, інформує прес-служба «Укрзалізниці».

Як зазначається у повідомленні, за критерієм оцінки залізничної інфраструктури Україна значно випередила своїх сусідів Росію (31 місце) та Польщу (70 місце). У минулому році за цим же показником Україна зайняла 27 місце, таким чином позицію за розвитком залізничної інфраструктури у світовому щабелі за рік покращено на 2 пункти.

Оцінка залізничної інфраструктури виглядає найбільш привабливо серед інших транспортних галузей. Так, за загальним рівнем розвитку в цілому інфраструктури Україна займає 70 місце, рівень доріг – 144, портова інфраструктура – 94, повітряна – 105 місце.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» у щорічному рейтингу аудиторської компанії «Делойт» «ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи» зайняла 21 місце та увійшла до ТОП-3 (2 місце) найкращих компаній у галузі  «Споживчий сектор та транспорт»  країн Центральної та Східної Європи.

Довідка:

Звіт про глобальну конкурентоспроможність (The Global Competitiveness Report) є щорічною доповіддю Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum).

Перша доповідь була випущена в 1979 році. З 2004 року Звіт про глобальну конкурентоспроможність ранжує країни на основі «Глобального індексу конкурентоспроможності». Індекс конкурентоспроможності оцінює здатність країн забезпечити високий рівень добробуту своїх громадян.
 

 
Коментарі (0)