ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Українцям радять вимагати у ЖЕКів утеплення під'їздів

Українцям радять вимагати у ЖЕКів утеплення під'їздів

Останні теплі дні осені проходять, холода не за горами. Щоб перезимувати в теплі, необхідно утеплити квартири та під'їзди. Над останніми повинні попрацювати співробітники ЖЕКів.

Керівник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв радить громадянам заклеювати щілини у вікнах і вимагати від ЖЕКів утеплювати під'їзди. Про це він сказав в інтерв'ю «Дзеркало тижня», говорячи про те, як Україна буде жити в опалювальний період без російського газу.

«У підготовці до зими повинні взяти участь і мешканці будинків на рівні своєї квартири, так і будинку в цілому. Вікна - основне джерело втрати тепла в квартирі. По можливості, потрібно замінити старі вікна на енергозберігаючі. Якщо такої можливості немає, необхідно хоча б заклеїти щілини. Бажано також наклеїти на скло енергозберігаючу плівку, яка відштовхує інфрачервоне випромінювання і зберігає в квартирі на 40% більше тепла», - сказав він.
 
Крім того, пан Коболєв зазначив, що згідно з газовим балансом на осінньо-зимовий період 2014-2015, українські споживачі використовують близько 26 млрд кубометрів газу. 10 млрд з них - газ, що видобувається в Україні. Ще близько 6 млрд кубометрів повинні забезпечити поставки з Європи. Решту планується взяти з запасів у наших підземних сховищах газу.
 
За словами глави «Нафтогазу», ситуація з газом в країні складна, але з нею реально впоратися.
 
До речі, читайте інтерв'ю «України Комунальної» з керівником НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболевым.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», харків'яни допомагають комунальникам з підготовкою будинків до опалювального сезону. Жителі міста за свій рахунок ремонтують під'їзди - вставляють скла у вікна, лагодять двері.
 
Коментарі (0)