ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнцям загрожують масові відключення світла

Українцям загрожують масові відключення світла

Над українцями нависла загроза масових відключень електрики. Це спричинено дефіцитом вугілля на складах ТЕС для генерування електроенергії. Монополіст вугільного ринку скоротив поставки «чорного золота» на склади електрогенеруючих підприємств.

Українців попереджають про масові відключення електроенергії. Причиною знеструмлень є дефіцит потужностей в енергосистемі України. Про це повідомили у прес-службі «Укренерго».

Згідно з повідомленням «Укренерго» середньодобові поставки вугілля на електростанції ДТЕК у березні скоротилися на 26,7% в порівнянні з лютим. А за 23 дні квітня на 24,1%.

«Такий стан вимагає від генеруючих компаній негайних заходів із забезпечення електростанцій паливом найближчим часом. Без термінових дій щодо збільшення поставок палива країну чекають масові вимкнення споживачів через дефіцит потужності в об'єднаній енергетичній системі України», - йдеться у повідомленні.

Однак, одночасно з цим, компанія Донбасенерго збільшила поставки вугілля на 43% та 100% за відповідні місяці. «Центренерго» збільшила поставки у березні, в порівнянні з лютим, в 2,3 рази, а в квітні у 3,1 рази.

Раніше в компанії повідомляли, що вугілля вистачить на кілька днів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні тариф на електроенергію вищі, ніж в країнах Європейського Союзу. Тож, влада заявляє, що подальше підвищення ціна на електрику негативно вплине на вітчизняну економіку.

 
Коментарі (0)