ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям змінили норму електроопалення за найнижчим тарифом

Українцям змінили норму електроопалення за найнижчим тарифом

Сьогодні набрала чинності норма електроопалення 5000 кВт•год для населення за найнижчим тарифом, що стимулюватиме українців до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу.

Від сьогодні набрала чинності Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 23 жовтня №164 «Про затвердження змін до тарифів на електроенергію, що відпускається населенню». Зазначена постанова була прийнята у зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні та з метою вжиття заходів для економії природного газу та здійснення заходів щодо його заміщення. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

Своїм рішенням Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт•год (включно). Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію - 23,7 коп. за 1 кВт•год (з ПДВ). Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня (включно).
 
Таким чином рішення НКРЕКП сприяє заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень. Крім цього, заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», сьогодні набрали чинності тарифи на електроенергію для населення, що проживає у квартирах цокольних поверхів житлових будинків, які раніше прирівняли до тарифів на світло для населення, яке проживає в звичайних квартирах.
 
Коментарі (0)