ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГУкраїнців вчасно рятують від оплати послуг ЖКГ

Українців вчасно рятують від оплати послуг ЖКГ

В Україні усі громадяни вчасно отримують державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики.

«Соціальна підтримка населення в Україні здійснюється за трьома основними напрямами. Це – соціальні допомоги, пільги та житлові субсидії. Законодавство України передбачає надання різних видів пільг багатьом категоріям громадян. По суті, право на пільги має близько третини населення країни. Наприклад, пільгами з оплати житлово-комунальних послуг користуються майже 6,6 млн чоловік. Залежно від категорії пільговика знижка з оплати житлово-комунальних послуг надається в розмірі від 25 до 100%», - пояснив заступник Міністра соціальної політики України – керівник апарату В’ячеслав Коломієць.

Він зазначив, що Програмою економічних реформ України на 2010 – 2014 роки «Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» визначений перехід до принципу адресності для всіх видів соціальної підтримки. Допомоги, пільги, компенсації повинні насамперед надаватися тим категоріям громадян, котрі найбільше потребують державної підтримки, переконані у Мінсоцполітики.

В’ячеслав Коломієць також розповів про реалізацію в Україні Програми житлових субсидій: «Ця Програма – дієвий механізм забезпечення соціального захисту населення в умовах коригування цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Вона гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату цих послуг незалежно від зміни вартості послуг. Протягом останніх двох років була проведена величезна робота з модернізації цієї Програми та удосконалення механізмів її реалізації. Також було істотно спрощено порядок призначення субсидій, завдяки чому від громадян вже не вимагається збирати купу різних довідок».

При цьому він зауважив, що завдяки прийнятим українським урядом рішенням нині усі громадяни, які потребують державної підтримки при оплаті житлово-комунальних послуг, своєчасно її отримують.

 
Коментарі (0)