ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїнські ДАБК почнуть вимагати енергоаудити будівель

Українські ДАБК почнуть вимагати енергоаудити будівель

Міністерство регіонального розвитку ввело зміни в сертифікацію споруджуваних об'єктів, ввівши вимога до видачі сертифікатів енергоефективності

Міністерство регіонального розвитку ввело зміни в сертифікацію споруджуваних об'єктів, ввівши вимога до видачі сертифікатів енергоефективності.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду, в Україні будуть видавати енергосертіфікати побудованих об'єктів житлового та промислового призначення, в яких буде визначено клас енергоефективності. Цей показник буде виявлено і внесено в документи за результатами енергетичного аудиту спеціальною комісією.

Глава міністерства регіонального розвитку Г.ЗУБКА підкреслив, що сертифікат є важливим інструментом роботи Фонду енергоефективності України та ОСББ. Він дозволить оцінити енергоефективність будівлі і визначити ефекти від проведених заходів. Крім цього, документ буде містити рекомендації комісії про необхідні кроки і, можливо, внесення змін.

За даними відомства, на український ринок з 11 вересня були направлені фахівці потенційно нового для країни напрямки - енергоаудитори. Влада підписали меморандум співпраці з більш ніж двадцятьма вузами для створення комісій по атестації існуючих представників цієї професії. Після цього, другим етапом, Міністерство освіти і науки відкриє спеціальність «енергоаудит» у вищих навчальних закладах.

Яка дитина не полюбляє солодощі? Смачні, яскраві льодяники на паличці різноманітних кольорів. На сайті rovik.com.ua ви зможете замовити солодощі по приємним цінам. Великий вибір, висока якість.

 
Коментарі (0)