ГоловнаКоментаріБлагоустрійУкраїнські дороги «не стоятимуть» у снігу

Українські дороги «не стоятимуть» у снігу

Дорожники б'ють на сполох, мовляв, через недофінансування не втигли підготуватися до зими, стара техніка, її бракує. Тож, ймовірно у екстремальних ситуаціях дороги будуть у снігу. Однак, експерти переконують, що все з українськими дорогами буде добре.

Автодорожнє господарство України в зимовий період буде функціонувати нормально. У цьому впевнений екс-Міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський, - повідомляє «ГолосUA».

«Хочу заспокоїти. Не звертайте уваги на слова окремих чиновників. Будуть проблеми - знайдуть і бензин і дизпаливо, все буде нормально», - сказав він.

При цьому екс-Міністр заявив, що того, хто допустив дефіцит бензину і дизельного палива, потрібно звільняти з «Укравтодору».

«Якщо якісь підприємства «Укравтодору» не впоралися з системою закупівель на тендерах, тоді у мене знову виникає питання: за що ці люди отримують зарплату?» - сказав він.

У той же час пан Вінський визнав, що вся техніка дійсно зношена, тому що багато років не проводилося оновлення парку.

«Але повірте мені, якщо грейдер виходить на роботу один день, то він може вийти і на наступний день. Або він зіпсований, взагалі не працює, або він працює. Так, він старенький, так, він, можливо, має не кращий зовнішній вигляд, але відремонтувати автогрейдер, щоб він почистив дорогу - це не проблема», - сказав він.

Підсумовуючи екс-Міністр підкреслив, що є проблема фінансування, але є і проблема в тих людях, які працюють в «Укравтодорі».

Зазначимо, раніше начальник Управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг та безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко заявляв, що у разі виникнення екстремальних погодних умов українські дороги стануть непроїзними. За його словами, техніки, наявної в дорожніх підприємств і організацій, не вистачить для того, щоб забезпечити повноцінний проїзд в такому випадку.

Також пан Федоренко підкреслював, що основною перепоною до стовідсоткової готовності дорожнього господарства до зими є дефіцит фінансування.

 
Коментарі (0)