ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнські дороги залишили на грошовому голодуванні

Українські дороги залишили на грошовому голодуванні

На ліквідацію ямковості з українських доріг немає коштів. «Укравтодор» скаржиться на заборгованість по зарплаті, відсутність палива та матеріалів для роботи.

Для ліквідації ямковості на дорогах «Укравтодору» потрібно близько 1 млрд грн. Про це заявив голова Державного агентства автомобільних доріг Олександр Малін, - повідомляє УНН.

«На попередню ліквідацію ям потрібно десь 550-600 млн грн. Чому попередню? Тому зараз йде зміна погодних умов, підвищується рівень вологості. І ті ями, які залишилися після зими, це лише попереднє пошкодження доріг, воно буде поширюватися», - зазначив він.

При цьому Глава «Укравтодору» уточнив, що в цілому на ліквідацію ямковості на українських дорогах потрібно близько 1 млрд грн.

«Але на сьогодні роботи з ямкового ремонту майже не проводяться, так як заборгованість із заробітної плати нараховується ще з січня. Немає коштів на закупівлю паливно-мастильних матеріалів та матеріалів для безпосереднього виконання робіт. Є невеликі обсяги з ремонту, який проводиться, але це в рази менше, ніж потрібно», - додав чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, експерти переконані, що створення дорожнього фонду дозволить швидше відремонтувати українські дороги і виключити використання коштів, передбачених на ці заходи, не за призначенням.

 
Коментарі (0)