ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГЗаконодавчі зміни прискорять ремонт українських доріг

Законодавчі зміни прискорять ремонт українських доріг

Експерти переконані, що створення дорожнього фонду дозволить швидше відремонтувати українські дороги та виключити використання коштів, передбачених на ці заходи, не за призначенням.

Дорожнє господарство України вимагає оперативних законодавчих змін, які могли б поліпшити ситуацію з фінансуванням галузі. Про це заявив завідувач кафедрою будівництва та експлуатації доріг Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Валерій Жданюк, повідомляє УНН.

«Те, що зараз, з ініціативи «Укравтодору» в парламент подано законопроект про створення Дорожнього фонду є дійсно важливим кроком для реанімування автодорожньої галузі», — вважає доктор технічних наук Валерій Жданюк.

«Дорожній фонд, який мав би власні рахунки в держбанках, а тому не залежав би від довгих і складних процедур в Держказначействі, допоміг би акумулювати цільові кошти, які повинні бути вкладені саме в дороги. Зараз же вони надходять до Спеціального фонду держбюджету, а потім можуть використовуватися не за призначенням», — заявив експерт.

Валерій Жданюк також зазначив, що не дивлячись на складну ситуацію в країні, парламенту не слід було б відтягувати розгляд законопроекту, який вже пройшов перше читання і зараз знаходиться в комітетах.

Читайте також: Стан доріг контролюватиметься новою системою

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ремонт дорожнього покриття опісля зими через відсутність бюджетних коштів та можливих кадрових змін знаходяться під загрозою зриву. Однак, ЄБРР не збирається лишати «Укравтодор» фінансової допомоги.

«У нас встановилися справді партнерські стосунки з «Укравтодором». В цілому ми позитивно оцінюємо його роботу, адже «Укравтодор» повністю виконує свої зобов'язання в рамках наших домовленостей. Тому, звичайно ж, фінансування дорожніх проектів буде продовжено», - наголосив старший банкір ЄБРР Марк Магалецький.

 
Коментарі (0)