ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнські поїзди прямують в Інтернет

Українські поїзди прямують в Інтернет

Як показує статистика, системою бронювання залізничних проїзних документів через мережу Інтернет користується все більше пасажирів

Тенденція росту популярності послуги бронювання і продажу квитків на поїзди через мережу Інтернет спостерігається з року в рік. Протягом 2009 року пасажирами було придбано через Інтернет близько 83,5 тис. квитків, у 2010 – 132,5 тис., у 2011 – 694 тис. квитків, у 2012 – понад 2 млн квитків, за 2 місяці 2013 року через Інтернет уже оформлено понад 243 тис. квитків. Загалом з моменту впровадження послуги реалізовано понад 3,2 млн квитків.

«На сьогодні у порівнянні з 2008 роком, коли в Україні було впроваджено систему бронювання і продажу залізничних проїзних документів через мережу Інтернет, інтерес до даної послуги у пасажирів значно зріс», – зауважив головний інженер головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Євгеній Дихне.  

Також головний інженер пасажирського господарства «Укрзалізниці» додав, що впроваджена з 5 лютого 2013 року технологія продажу електронних проїзних документів через сайт «Укрзалізниці» на поїзди категорії Інтерсіті+, яка дає право пасажирам одразу йти до поїзда, не звертаючись до залізничних кас, стане ще одним кроком у розвитку залізничних онлайн послуг.

Нагадаємо, у планах залізничників до кінця року розповсюдити дану технологію на усі пасажирські поїзди, що курсують у внутрішньому сполученні, розробити програмне забезпечення, яке надасть можливість придбати квитки для пільгових категорій населення через мережу Інтернет.

Також Євгеній Дихне зазначив, що залізниця в майбутньому впровадить онлайн відмову від поїздки: якщо пасажир придбав квитки через Інтернет, то він зможе через Інтернет і відмовитися від поїздки.  

 
Коментарі (0)