ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські ПСГ поповнилися паливом

Українські ПСГ поповнилися паливом

Україна готується до опалювального сезону, зокрема збільшує об’єм палива у своїх газосховищах. За кілька днів він виріс майже на 1%.

Запаси газу в українських сховищах збільшилися до 14,7 млрд кубометрів. Про це свідчать щотижневі дані «Укртрансгазу».

В ПХГ України запаси палива з 14 по 19 липня збільшилися на 0,8%, ( 14,713 млрд кубометрів). Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз».
 
Наразі даними добовий видобуток природного газу в Україні становить близько 50 млн куб. м, при цьому можливий дефіцит вуглеводнів в опалювальний сезон, без урахування реверсних поставок, може становити близько 7 млрд кубометрів.  Такі цифри наводять в прес-службі Міністерства енергетики і вугільної промисловості.
 
Окрім того, Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з Угорщини, Польщі, Словаччини і Румунії. Відкриття усіх чотирьох маршрутів дозволить Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. Найбільш перспективним маршрутом поставок газу до України є словацький. 
 
Раніше  Кабінет Міністрів ухвалив рішення про скорочення обсягів використання газу в промисловості на 30%, по підприємствам теплокомуненерго - на 30% і бюджетним організаціям - на 10%. 
 
Коментарі (0)