ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїнські теплоенергетики нарощують борги за газ

Українські теплоенергетики нарощують борги за газ

У Генпрокуратурі констатують, що ситуація із розрахунками за спожитий природний газ в Україні залишається складною. Наразі заборгованість сягає понад 24 млрд грн. Основні боржники - підприємства теплоенергетики.

З початку року борги за спожитий газ в Україні стрімко зростають. Наразі заборгованість становить понад 24 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

«Основними боржниками є підприємства теплоенергетики, окремі з яких усупереч вимогам законодавства зараховують плату за теплову енергію не на рахунки із спеціальним режимом використання, а на власні», - зауважив заступник начальника управління захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Андрій Трипілка.

Зокрема, прокуратурою Кіровського району міста Кіровограда до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження стосовно службових осіб одного з комунальних підприємств за частиною 2 статті 367 КК України (службова недбалість).

«Як з’ясувалось, ці особи, укладаючи договори з централізованого опалення, вказували в реквізитах рахунки підприємства, а не рахунки із спеціальним режимом використання, на які б мали поступати кошти», - сказав він та додав, що унаслідок цього, сплачені за договорами майже півмільйона гривень підприємство використало на власні потреби, чим спричинило недоотримання їх державою в особі НАК «Нафтогаз України.

Подібні факти недодержання порядку розрахунків викрито прокурорами у кожному районі столиці. За результатами розгляду документів реагування на спецрахунки підприємств перераховано понад 10 млн грн.

«За наслідками проведеної прокуратурою міста Києва перевірки Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, внесено подання, яке розглянуто, до відповідальності притягнуто дві посадові особи» - підсумував Андрій Трипілка.

Нагадаємо, на початку 2012 року борг за спожитий газ становив понад 22 млрд грн.

 
Коментарі (0)