ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнські забудовники нехтують законодавством

Українські забудовники нехтують законодавством

В Україні будують з порушеннями законодавства. За результатами планових перевірок у 2013 році лише кожен четвертий об'єкт можна віднести до числа благополучних.

В Держархбудінспекції стверджують, що на кожному третьому, перевіреному у позаплановому порядку об'єкті, виявляються порушення будівельного законодавства. Про це пише «Gazeta.ua» з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

За результатами планових перевірок у 2013 році лише кожен четвертий об'єкт можна віднести до числа благополучних. Тільки за півроку Держархбудінспекцією направлено в Мінрегіон майже 200 подань про розгляд питань про позбавлення сертифіката фахівців, що здійснюють технічний та авторський нагляд.

За результатами всіх проведених контрольних заходів у минулому році винесено майже 19 тис. приписів про усунення порушень. В якості крайньої міри зупинялося виконання будівельних робіт на 1,7 тис. об'єктах. Найбільше таких об'єктів - у Львівській, Рівненській, Київській, Донецькій областях, місті Києві та Автономній Республіці Крим.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Держархбудінспекція відзначає позитивну динаміку зростання обсягів будівництва. У 2013 році розпочато будівництво майже 120 тис. об’єктів.

 
Коментарі (0)