ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняУкраїнська ГТС змінила управляючого

Українська ГТС змінила управляючого

На «Укртрансгаз» переклали функції оператора газотранспортної системи країни. Компанія розроблятиме прогнозований річний баланс надходження та розподілу природного газу.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості надало «Укртрансгазу» функції оператора газотранспортної системи країни. Про це йдеться в наказі №882 від 2 грудня 2013 року, - повідомляє «РБК-Україна».

Згідно з наказом, на «Укртрансгаз» покладено виконання функцій оператора ГТС, в тому числі розробки прогнозного річного балансу надходження та розподілу природного газу в Україні, а також відповідних місячних балансів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, оцінка вартості української газотранспортної системи, проведена компанією Baker Tilly, буде оприлюднена на початку 2014 року після завершення усіх необхідних юридичних процедур.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, оцінка проводилася виходячи з можливості створення на базі української ГТС консорціуму з її управління.

«Ми провели реальну оцінку виходячи з питань, які піднімалися щодо створення консорціуму, і за підсумками програми реформування «Нафтогазу України», - сказав він.

 
Коментарі (0)