ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГУкраїнська енергетика шукає гроші у закордонних кишенях

Українська енергетика шукає гроші у закордонних кишенях

Юрій Бойко та Гюнтер Оттінгер обговорили проект оновленої «Енергетичної стратегії України до 2030 року» та масу питань стосовно залучення фінансування у паливно-енергетичний комплекс України.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко 21 вересня під час робочого візиту до Брюсселя обговорив з Комісаром Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтером Оттінгером питання залучення фінансування з боку європейських фінансових інститутів у паливно-енергетичний комплекс України.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, особливу увагу було звернено на модернізацію української ГТС, готовність української газотранзитної системи та підземних сховищ до зимового періоду, перспективи реверсного постачання газу до України з країн-членів ЄС, а також підписання угод щодо залучення коштів на підвищення безпеки українських АЕС.

«Ми розглянули широке коло питань, але головне – це були питання фінансування, питання інвестицій в нашу енергетичну галузь, - прокоментував результати зустрічі Юрій Бойко. - Особливо для нас важливе фінансування з боку європейських банків. І сьогодні ми вирішили декілька питань. Сьогодні буде підписано одну угоду, і на черзі ще декілька – стосовно фінансування нашої газотранспортної системи і наших проектів з підвищення безпеки в ядерній енергетиці», - сказав Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

Під час зустрічі  Юрій Бойко та Гюнтер Оттінгер також обговорили проект оновленої «Енергетичної стратегії України до 2030 року», який проходить експертну оцінку в Європейській комісії. Оновлену Енергетичну стратегію України до 2030 року було розроблено у червні 2012  року на виконання зобов’язань України в рамках Енергетичного співтовариства.

 
Коментарі (0)