ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїнське будівництво «збавляє оберти»

Українське будівництво «збавляє оберти»

В Україні від початку року зменшилися обсяги будівництва, в порівнянні з минулорічними показниками. Однак, будівельні роботи, заплановані на цей період, виконані на всі 100%.

За три місяці 2015 року (січень-березень) в Україні виконано будівельних робіт на суму 8,3 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, індекс будівельної продукції склав 68,7%. Такі дані наводять у Державній службі статистики.

«Нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння склали 86,4% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 6,3% та 7,3% відповідно», - йдеться у повідомленні.
 
Найбільше коштів на будівництво було витрачено у місті Київ – 2,227 млрд грн, на другому місті серед регіонів – Дніпропетровська область з витратами на будівельні роботи 910,6 млн грн, третє місце посіла Харківська область – 836,5 млн грн. У відсотковому співідношенні до загального обсягу виконаних робіт – 26,7%, 10,9% та 10% відповідно.
 
Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд планує будувати житло для подальшої здачі в оренду. Чиновники впевнені, що це сприятиме вирішенню питання забезпечення громадян житлом.  Крім цього будувати будинки будуть у відповідності до кращих світових практик з енергоефективності.
 
Коментарі (0)