ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнських маршрутників перевірили на якість

Українських маршрутників перевірили на якість

Під час перевірки пасажирського автомобільного транспорту країни, щодо дотримання правил перевезення працівниками ДАІ було виявлено понад 8 тис. порушень

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті спільно з працівниками територіальних підрозділів Державтоінспекції України провела комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник зима-2012». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

У заході було задіяно 107 мобільних груп, складом із працівників Укртрансінспекції та Державтоінспекції України, які перевірили близько 39 тис. транспортних засобів суб’єктів господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, у тому числі 2,6 тис., що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення.

У результаті перевірок  виявлено близько 8 тис. порушень законодавства про автомобільний транспорт та дорожній рух. Найбільша кількість порушень - експлуатація технічно-несправних автобусів, відхилення від визначеного маршруту руху автобуса, перевищення встановленої швидкості руху, надання послуг з перевезення пасажирів без оформлення документів.

Також під час перевірок виявлено, що у багатьох водіїв відсутня ліцензія на перевезення пасажирів, а транспорт який есплуатується не пройшов своєчасний технічний огляд. Виявлено, що водіями часто порушуються правила зупинки транспортних засобів під час висадки пасажирів.

Крім того, виявлено 47 випадків порушень автоперевізниками, які здійснюють міжнародні перевезення.

 
Коментарі (0)