ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїнський газовий ринок іде до демонополізації

Український газовий ринок іде до демонополізації

Президент переконаний, що в Україні буде продовжуватися демонополізація газового ринку за рахунок щорічного збільшення видобутку власного газу.

Демонополізація газового ринку України буде продовжуватись й надалі. На цьому наголошує Президент України Віктор Янукович, - повідомляє прес-служба Глави держави.

«Це цілком буде справедливо, враховуючи те, що Україна з року в рік буде збільшувати обсяги видобутку власного газу», - сказав Віктор Янукович.

Торкаючись питання стабільності ціни на російський газ для України, Президент зазначив, що вона залежить від цін на нафтопродукти на світовому ринку.

«Якщо ціна на нафту, наприклад, знизиться до 80 доларів, то ціна на газ уже буде нижчою, ніж 268 доларів, вона десь вже буде, можливо, 230 (доларів). Тому ця ціна не може бути постійною», - сказав Віктор Янукович.

Окрім того, Президент зауважив, що за вигідних умов Україна готова збільшити обсяги закупівлі російського газу.

«Якщо буде така ціна на газ, яка буде нас влаштовувати, ми зацікавлені споживати російського газу більше, ніж будь-якого іншого, який буде дорожчий», - сказав Віктор Янукович.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 17 грудня «Газпром» і «Нафтогаз України» у присутності президентів двох країн підписали доповнення до «Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік» від 19 січня 2009 року.

Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент РФ Володимир Путін, підписаний документ дозволяє «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, тоді як зараз вона становить 400 дол.

 
Коментарі (0)