ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнський енергоринок буде у «підвішеному» стані ще місяць

Український енергоринок буде у «підвішеному» стані ще місяць

Надзвичайні міри в енергетиці продовжаться ще на місяць. Відповідне рішення Кабінету Міністрів вмотивоване необхідністю безперебійної роботи енергосистеми України.

Кабінет Міністрів України продовжив дію надзвичайних заходів на ринку енергетики ще на місяць. Це дасть можливість НКРЕКП вплинути на ситуацію дефіциту енергоресурсів під час опалювального сезону. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів від 14 січня 2015 року «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії», яке нещодавно було оприлюднено в «Урядовому кур'єрі».

Зокрема, НКРЕКП зможе встановлювати відповідні платежі енергокомпаніям та коригувати тарифи.

Відтак, під час тимчасових надзвичайних заходів можливі обмеження цін на ринку електроенергії, встановлення особливих умов купівлі-продажу електричної енергії, встановлення обов’язкових вимог до виробництва і постачання, купівлі-продажу електроенергії, а також встановлення умов експорту або імпорту електроенергії.

В період дії надзвичайних заходів всі суб'єкти ринку електричної енергії незалежно від форми власності зобов'язані діяти відповідно до стандартів операційної безпеки функціонування об'єднаної енергетичної системи з урахуванням оперативних команд держпідприємства «Укренерго».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українцям можуть відкрити доступ до основних умов контрактів про закупівлю енергоносіїв. На цьому наполягає Міністр енергетики, який вже звернувся з такою рекомендацією до «Укрінтеренерго».

 
Коментарі (0)