ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаУкраїнському вугіллю створили газозамінні умови

Українському вугіллю створили газозамінні умови

Сьогодні в Україні створені усі умови для успішного заміщення імпортного газу вітчизняним вугіллям.

Протягом найближчих п’яти років видобуток вугілля енергетичних марок на державних вугледобувних підприємствах збільшиться в середньому на 5%. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович.

Сьогодні в Україні створені усі умови для успішного заміщення імпортного газу вітчизняним вугіллям.

«Наразі, через збільшення в Україні протягом 2 останніх років вуглевидобутку, утворився стійкий профіцит енергетичних марок вугілля на вітчизняному ринку. Зокрема, на складах вугільних підприємств зосереджено більше 2 млн тонн, а на складах об’єктів теплоенергетики – більше 4 млн тонн вугілля. Прогнозні розрахунки на найближчі 5 років показують нарощування добування вугілля енергетичних марок на державних вугледобувних підприємствах близько 5%. Таким чином, за попередніми розрахунками при реалізації проекту заміщення природного газу українським вугіллям буде забезпечено стабільний ринок збуту для вітчизняних вугледобувних підприємств до 10 млн тонн рядового вугілля щорічно», - повідомив Ігор  Попович.

Читайте також: Українське вугілля отримає шанс

Наразі Україна активно залучає та співпрацює із інвесторами у зазначеній галузі. Так відповідно до рамкової угоди про фінансове співробітництво між Мінвуглепромом та Держбанком розвитку КНР, укладеної у вересні 2010 року в ході державного візиту Президента України в Китай, передбачається модернізація вітчизняної вугільної галузі.

«В даний час успішно реалізується пілотний проект модернізації шахти ім. Мельникова ПАТ «Лисичанськвугілля». Після завершення процесу модернізації планується наростити обсяг вуглевидобутку більш ніж у 2 рази», - зазначив Ігор Попович.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)